Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ // cyclon

Λογότυπο Cyclon για το πρόγραμμα Marie Curie

Η βασική ιδέα στηρίχθηκε στην δομή των κυκλοδεξτρινών, οι οποίες αποτελούν το ερευνητικό αντικείμενο του προγράμματος. Οι κυκλοδεξτρίνες έχουν κυκλική μορφή και αποτελούνται από κυκλικές γεωμετρικές φόρμες, τις οποίες χρησιμοποίησα στο σχεδιασμό του λογοτύπου.
Δημιουργήθηκαν χαρακτήρες γραμμάτων για την ανάγκη του λογοτύπου, ενώ τα γράμματα C και O ολοκληρώνουν τον κύκλο που περικλείει τη λέξη CYCLON. Η διάμετρος των κύκλων δεν είναι ίδια για να παραπέμπει στη απεικόνιση των κυκλοδεξτρινών (αριστερή απεικόνιση), ενώ η λεπτή γραμματοσειρά παραπέμπει στους δεσμούς που ενώνουν τα άτομα μεταξύ τους (δεξιά απεικόνιση).

Επιπλέον, το πρόγραμμα Marie Curie αποτελείται από οκτώ συνεργάτες και έναν συντονιστή. Για το λόγο αυτό, ο κύκλος του λογοτύπου, συμπληρώνεται από το πρώτο γράμμα C, το γράμμα O και τους 6 κύκλους (σύνολο οι οκτώ συνεργάτες), ενώ το δεύτερο γράμμα C που βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου, είναι το πρώτο γράμμα της λέξης coordinator και παραπέμπει στον 9ο συνεργάτης ο οποίο είναι ο συντονιστής-coordinator του προγράμματος. Η χρωματική παλέτα δόθηκε από τον πελάτη γιατί είχε προηγηθεί η κατασκευή της ιστοσελίδας στις αντίστοιχες χρωματικές αποχρώσεις.

// Το τελικό λογότυπο

// Η απεικόνιση της δομής των κυκλοδεξτρινών

// Οδηγοί για την κατασκευή του λογοτύπου

// Θετική εφαρμογή του λογοτύπου

// Αρνητική εφαρμογή του λογοτύπου

// Χρωματική εφαρμογή του λογοτύπου

// Εφαρμογή του λογοτύπου με ντεγκραντέ (3D απεικόνιση)

Follow on

Top Button