ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ // το μάτι του καφέ

Σχεδιασμός λογοτύπου για την καφετέρια "Tο Μάτι του Καφέ"

Ο σχεδιασμός του λογοτύπου βασίστηκε στο όνομα που δόθηκε από τον πελάτη "Το Μάτι του Καφέ". "Το Μάτι του Καφέ", είναι ένα νέο καφέ, οπού βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο κατά την διαδρομή στο κεντρικό οδικό δίκτυο προς την Νότια Εύβοια, στο χωριό Κριεζά. Έτσι τα “μάτια” που θα το δουν, είναι αρκετά κατά την διαδρομή αυτή και θα σταματήσουν για να προμηθευτούν τον απαραίτητο καφέ για την συνέχεια του ταξιδιού τους.
Το δημιουργικό του λογοτύπου έχει στηριχθεί σε δύο λέξεις από την ονομασία, το μάτι και ο καφές, όπου ήταν στοιχεία που ζητήθηκαν από τον πελάτη να εμφανιστούν κατά τον σχεδιασμό, στο λογότυπο. Επίσης στοιχεία που ζητήθηκαν επιπλέων για τον σχεδιασμό του, ήταν: να είναι ατμοσφαιρικό, ζεστό, παραπέμποντας στο ζεστό περιβάλλον του χώρου και να είναι φιλικό.

Στο αποτέλεσμα του σχεδιασμού, υπάρχει εμφανή σαν κύριο στοιχείο, η κούπα του καφέ. Μέσα σε αυτήν δημιουργείται μια δύνη παραπέμποντας στο καϊμάκι ή τον αφρό που υπάρχει στο πάνω μέρος της κούπας και από αυτό το σημείο αναδύεται η ζεστή μυρωδιά του καφέ, η οποία σχηματίζει το όνομα "Το Μάτι του Καφέ". Ακόμα μέσα σε αυτό το σύμπλεγμα εμφανίζεται το στοιχείο του ματιού, όπου έχει αντικαταστήσει το γράμμα "α" της λέξης μάτι και επίσης το γράμμα "φ" δημιουργεί το χερούλι της κούπας. Χρωματικά επιλέχθηκαν καφέ αποχρώσεις θυμίζοντας τα χρώματα του καφέ, αλλά και του ξύλου ως ενός "ζεστού" υλικού που κυριαρχεί στο εσωτερικό του καφέ.

// Το τελικό λογότυπο

// Το χειρόγραφο προσχέδιο πριν από την τελική μορφή του λογοτύπου

// Θετική εφαρμογή του λογοτύπου

// Αρνητική εφαρμογή του λογοτύπου

// Χρωματική εφαρμογή του λογοτύπου

Follow on

Top Button