ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ-ΚΟΥΤΙ ΒΑΠΤΙΣΗΣ // μικρή αθηνά

χειροποίητο ξύλινο καρεκλάκι-κουτί βάπτισης για την μικρή Αθηνά

Η κατασκευή του κουτιού-καρεκλάκι, στηρίχτηκε στο βασικό θέμα της βάφτισης που είχε επιλέξει ο πελάτης και ήταν η Sarah Kay, το οποίο εφαρμόστηκε και στα προσκλητήρια.
Το όλο σκεπτικό και η απόδοση του σχέδιο στο να θυμίζει παγκάκι παλιότερης εποχής, βασίστηκε στο ρετρό ύφος του θέματος (Sarah Kay) και στις προδιαγραφές που μου δόθηκαν από τον πελάτη. Μου ζητήθηκε να χρησιμοποιήσω αβλαβή υλικά, φιλικά για παιδιά και πέραν της βασικής του χρήσης ως κουτί για τα βαφτιστικά παρελκόμενα, να μπορεί στην συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως καρεκλάκι αλλά και σαν αποθηκευτικός χώρος παιχνιδιών.

Η λύση δόθηκε χρησιμοποιώντας φυσικό και όχι συνθετικό ξύλο, οικολογικά χρώματα και λούστρο νερού, ενώ η κατασκευή του είναι αρκετά ενισχυμένη για να καλύψει τις ανάγκες χρήσης του. Εφαρμόστηκε η τεχνοτροπία του κρακελέ στις μεγάλες επιφάνειες, το όνομα της βαπτιζομένης σκαλίστηκε εσώγλυφα στην πλάτη του κουτιού δίνοντας προσωπική πινελιά και η απόδοση του θέματος ζωγραφίστηκε σε ξεχωριστή επιφάνεια και τοποθετήθηκε στο μπροστινό μέρος του κουτιού, ολοκληρώνοντάς την κατασκευή αυτή.

// Το τελικό αποτέλεσμα της κατασκευής

// Το σχέδιο με τις διαστάσεις και την τελική μορφή του

// Επεξεργασία των μεγάλων επιφανειών

// Επεξεργασία των ποδιών του κουτιού

// Το όνομα "Αθηνά", τυπωμένο σε φυσικό μέγεθος

// Το τελικό σκάλισμα του ονόματος, πάνω στο ξύλο

// Το τελικό σκάλισμα του ονόματος, πάνω στο ξύλο

// Το κόλλημα του κουτιού-καρεκλάκι

// Το τελικό μοντάρισμα του κουτιού-καρεκλάκι

// Το χρώμα της βάσης

// Το βασικό χρώμα του κουτιού

// Η χειροποίητη διαδικασία ζωγραφικής εικονογράφησης της Sarah Kay

// Το τελικό αποτέλεσμα του κουτιού

Follow on

Top Button